SKI AREÁL SVOBODA NAD ÚPOU
mimo provoz
Zobrazit na:

Důvěřovat českým firmám?

Jedou Vaše děti na lyžařský výcvik a Vy budete pořizovat jejich kompletní výbavu na hory? Nevíte, co nakoupit a neprohloupit? Důvěřujte šikovným ručičkám českých výrobců! Dnes již nemusíme shánět kvalitní oblečení u našich zahraničních sousedů. Není výjimkou, že česká firma nabízí svým zákazníkům dokonce tříletou záruku na své zboží,

Pryč je doba, kdy nás na sjezdovkách hřál tlustý svetr od babičky. Svetr, sice teplý, ale neforemný - silně omezující člověka v pohybu - již dnes není nutností. Výrobky z moderních materiálů svetry v mnohém předčí. I dnes ovšem platí - vrstvit, vrstvit a zase vrstvit.

Dnes již není potřeba vozit sebou na hory kufry plné věcí na převlečení – dnešní oblečení nějaký ten pád do mokrého sněhu v pohodě vydrží bez promočení. Bundy opatřené funkčním pásem proti sněhu jsou dnes již samozřejmostí. Důležité je nezapomenout na kvalitní nepromokavé rukavice. Pod lyžařskou helmu není vhodná čepice, ale spíše tenoučká termo lyžařská kukla, která ochrání i tváře a nos.

Dnes používané materiály dokážou velmi rychle odvést pot od pokožky a tím zlepšit celkové tělesné mikroklima. V poslední době se hojně používají také materiály obsahující ionty stříbra, ty zabraňují množení bakterií, čímž se výrazně omezí tvorba tělesného zápachu. Existuje celá škála moderních materiálů nejrůznějších předností, které lze vzájemně kombinovat a docílit tak absolutně dokonalých vlastností pro sportovní oděvy. V oblečení budete chráněni, i když teploty klesnou hluboko pod bod mrazu. I po celodenním lyžování se budete cítit příjemně. Zapomeňte na kousání, škrábání a podrážděnou kůži u krku. Svrchní strana oděvu musí být nepromokavá. Velmi kvalitní oblečení můžete pořídit ve výprodejích.

Používané materiály jsou velmi odolné. Sportovní oblečení lze prát v automatické pračce - při použití doporučených pracích prostředků a bez použití aviváže Pro sušení je možné použít i sušičku - většinou při nižších teplotách.

Vůbec neuvažujte o možnosti vyrazit na hory bez kvalitní lyžařské nebo snowboardové přilby – nebojte se, nebudete v ní na sjezdovce jediní – lyžařská helma se dnes již opravdu stala samozřejmostí!!! K běžnému standardu patří také všemožné chrániče a reflexní prvky na oblečení. Snowboardisté, kteří vyhledávají terén mimo vyznačené sjezdovky si mohou zakoupit i oblečení se zabudovaným systémem na vyhledávání osob zasypaných lavinou.

WEBKAMERA

Předpověď počasí

Zítra
Pátek 26.4.

°C
°C
Sobota
27.4.2024

°C
°C
Neděle
28.4.2024

°C
°C
Pondělí
29.4.2024

°C
°C