SKI AREÁL SVOBODA NAD ÚPOU
mimo provoz
Zobrazit na:

Cyklovýlety v okolí Veselí nad Lužnicí

Veselí nad Lužnicí je mezi cyklisty, turisty a dokonce vodáky známé jako výchozí bod pro cestování a výlety po malebné třeboňské krajině. Objevíte tu překvapivě tolik nádherných míst, že se sem budete rádi vracet i v dalších letech. Nejlákavější jsou pro zdejší návštěvníky hlavně cyklostezky. Okolí Veselí nad Lužnicí je jimi doslova protkáno a cyklistická dovolená může být velice pestrá, a to dokonce nad očekávání. Dovolíme si touto cestou Vám nabídnout některé zajímavé trasy, které jistě stojí za shlédnutí.

Třeboňská pánev, kam patří i Veselsko, je krajinou rovinatou. Proto tu bez problémů mohou na kolech jezdit i rodiny s malými dětmi, nebo cykloturisté, kteří vyhledávají hlavně pohodlnou jízdu, při které mohou vidět spoustu zajímavých míst kolem sebe. Zdejší oblast Vás jistě zaujme především svou rozmanitostí. Střídají se tu řeky, říčky, potoky a rybníky s lesy a loukami a celá oblast je jen málo zalidněná, Třeboňsko je dokonce chráněnou krajinnou oblastí, takže tu neočekávejte žádný průmyslový ruch, nebo něco v tom smyslu.

První zajímavá trasa na cyklovýlet směřuje z Veselí nad Lužnicí po červené turistické značce do Třeboně. Nejedná se sice o klasickou cyklostezku, a právě proto zde potkáte cyklistů poměrně málo a budete mít více klidu při rozjímání nad zdejšími přírodními krásami. Cesta vede podél Nadějské rybniční soustavy a zcela jistě Vás překvapí, jak pěknými místy kudy prochází. Navštívíte rybníky Překvapil, Rod, Naděje, Láska, Víra, Potěšil, pokocháte se dvěma pískovými přesypy, můžete obdivovat krásu největšího našeho rybníka Rožmberk a město Třeboň není jistě třeba dlouze představovat.

Druhá zajímavá cyklostezka vede do Kardašovy Řečice a odtud pokračuje kolem rybníka Holná na zámeček Jemčina, na Starou Hlínu a obce Stříbřec. Otevře se před Vámi nádherná krajina v okolí řeky Nežárky a místo této cyklostezky byste mohli výlet uskutečnit i přímo po zelené značce podél říčního koryta Nežárky. Navštívit můžete i nově, velmi zdařile rekonstruovaný zámek ve Stráži nad Nežárkou a vaši cestu zakončit kupříkladu u rybníka Hejtman v Chlumu u Třeboně. Působivá cyklostezka je i ta z Veselí nad Lužnicí do Lomnice nad Lužnicí, do obce Lišov, k rybníku Dvořiště, přičemž se pak můžete rozhodnout, zda pokračovat do Hluboké nad Vltavou, nebo do Českých Budějovic. Z Veselí se můžete vydat i severozápadním směrem, do Soběslavi a následně do Bechyně. Z Bechyně lze popojet několik kilometrů do obce Stádlec a zde uvidíte unikátní řetězový most, který byl do těchto míst převezen v roce 1975, kdy mu hrozilo zaplavení nově vznikající Orlickou přehradou. Působivá cesta vede i na zříceninu hradu Choustník, k Chýnovské jeskyni a do Tábora. Lákadel je na Třeboňsku a Veselsku skutečně nepřeberné množství a pokud se sem zrovna chystáte, určitě neváhejte.

WEBKAMERA

Předpověď počasí

Zítra
Neděle 28.7.

°C
°C
Pondělí
29.7.2024

°C
°C
Úterý
30.7.2024

°C
°C
Středa
31.7.2024

°C
°C